CONSELL DE GREMIS

20
ABR
El Consell de Gremis recolza els Gremis de Llibreters, Floristes i Flequers per la Diada de Sant Jordi 2018
Barcelona, 20 d'abril de 2018 -En una roda de premsa organitzada pel Consell de Gremis de Comerç, Serveis i Turisme tots els actors implicats han volgut destacar la importància d'aquesta festivitat pel que fa a la repercussió cultural però també l'econòmica i estratègica.Han participat a l'acte la Directora General de Comerç de la Generalitat de Catalunya Sra. Muntsa Vilalta, el regidor de Comerç de l'Ajuntament de Barcelona Sr. Agustí Colom i l'inspector de la Guàrdia Urbana Sr. David Martínez.

'Són moments convulsos i necessitem donar a la nostra ciutadania motius d'alegria', ha ressaltat el president del Consell de Gremis Miquel Donnay a l'inici de la trobada, en què ha reivindicat el comerç de proximitat de tres àmbits representatius de la identitat i cultura catalanes. Per celebrar aquesta tradició, que aquest any torna a celebrar-se en jornada laborable i coincidint amb l'Any del Turisme Cultural, la capital catalana acollirà 3.892 parades de roses i 980 de llibres, repartides en districtes però especialment concentrades al centre.

El Gremi de Floristes de Catalunya manté una previsió de venda de 7 milions de roses vermelles, la més demandada per tradició. Aquesta xifra és més elevada que la del darrer any, per la creixent recuperació econòmica però també al fet que la celebració és un dia laborable.

Excepcionalment, s'esperen vendre també al voltant de 600.000 de roses grogues, color no habitual de la Diada, i que sumarà vendes a la vermella.

El Gremi reivindica un altre any, la necessitat de plantejar una eficaç ordenació per a la ubicació de parades a la via pública a les grans ciutats, i denuncia la facilitat d'algunes empreses que obtenen permisos i ofereixen una rosa de baixa qualitat, perjudicant la imatge del florista.

Quant al Gremi de Llibreters de Catalunya, esperen que aquest any,s'incentivin els bons resultats de participació i vendes dels últims dos anys. Tot i això, no es volen marcar cap objectiu econòmic com a conseqüència de la 'incertesa del context actual'.

Com a novetat, el Gremi de Llibreters dona suport a diverses iniciatives impulsades per l'Agència Catalana del Turisme de la Generalitat amb motiu de l'Any del Turisme Cultural. Per això, el Gremi i l'Agència han programat diverses accions, entre les quals està la visita, el mateix dia de Sant Jordi, d'un grup de mitjans i periodistes internacionals a Barcelona perquè visquin la jornada a peu de carrer. Hi participaran 19 mitjans de 10 països de tota Europa

Per la seva banda el Gremi de Flequers presenta com cada any el pa de Sant Jordi, un pa inspirat en els colors de la senyera que es ven als establiments agremiats i que esta fet de forma artesanal amb una pasta de formatge emmental, sobrassada i nous. Aquesta especialitat que celebra enguany el seu 30è aniversari s'ha consolidat com un element imprescindible a consumir durant la diada i per commemorar-ho s'ha dut a terme el primer concurs que premia al millor Pa de Sant Jordi.

La Directora de Comerç Sra. Muntsa Vilalta i el regidor de Turisme i Comerç Sr. Agustí Colomhan volgut recolzar l'acte ressaltant el pes econòmic que té el sector del comerç a Catalunya i la funció social que exerceixi finalment valorant la feina que estan realitzant el gremis.

 

 © CONSELL DE GREMIS   |   Política de Privacitat