CONSELL DE GREMIS

22
NOV
Més de 70 entitats s'uneixen per recolzar un manifest per a declarar el comerç i la hosteleria
El President del Consell de Gremis de Comerç, Serveis i Turisme acompanyat de Presidents i representants de diverses entitats, va fer lectura i va lliurar el Manifest al President de la Generalitat a Palau.
Coincidint amb la presentació de l'Agenda 20/21 de Comerç , el sector es va reunir per posar de relleu la necessitat de prestigiar i posar en valor un sector capdal per l'economia catalana

Barcelona, 22 de Novembre de 2019.- Ahir al vespre el M. Hble. Sr. Quim Torra va rebre el Manifest per a declarar el comerç i la hosteleria " Sector estratègic de l'economia catalana" ratificat per més de 70 entitats. En un acte amb una vintena de presidents i representants de les entitats adherides, el president del Consell de Gremis, Joan Guillén, va llegir i destacar els punts en els que les entitats del Comerç i la Hosteleria han fonamentat les seves reivindicacions:

El Comerç català ha estat i és un model únic motor de l'economia catalana, reflectit en tota la seva història des del Segle XIII amb les primeres associacions i gremis que ja promovien el sector.

El sector Comerç i Hosteleria representen, directament, com a mínim, un 16% del PIB; amb més de 100.000 establiments a Catalunya, sent un 98% PIMES. És un sector d'impacte directe social, i en el propi model de societat.

És necessari adequar i actualitzar el Comerç i Hosteleria de Catalunya. Cal que Administració i entitats liderin aquest canvi i aportin suport al sector. I que per fer-ho cal prestigiar el sector, denotar la seva importància i dotar-lo dels mitjans i els ajuts necessaris.

Les entitats de Comerç i Hosteleria consideren que cal un compromís clar i exprés de l'Administració. Sent el primer punt declarar el sector Comerç, "Sector Estratègic de l'economia Catalana" i en conseqüència, iniciar conjuntament un pla de mesures addicionals per donar suport directe i no posar en risc el futur del sector.

En presència de la Directora General de Comerç Muntsa Vilalta, el president MH Quim Torra va escoltar les reivindicacions i es va comprometre a seguir treballant per donar continuïtat a la trobada buscant les eines més adients per avançar, posant en valor el sector dotant-lo dels recursos necessaris

Sobre el Manifest: El manifest no és una iniciativa de cap entitat, és una iniciativa conjunta de les entitats que ho subscriuen. Es pot consultar a www.manifestdelcomerc.cat
Sobre el Consell de Gremis: El Consell de Gremis, presidit per Joan Guillén; ha donat Suport a aquesta iniciativa, i va sol·licitar aquesta reunió per poder fer lectura i traslladar els punts del Manifest al President de la Generalitat.

 

 © CONSELL DE GREMIS   |   Política de Privacitat