CONSELL DE GREMIS

20
ABR
El Consell de Gremis recolza els Gremis de Llibreters, Floristes i Flequers per la Diada de Sant Jordi
Barcelona, 20 d'abril de 2017- En una roda de premsa organitzada pel Consell de Gremis de Comerç, Serveis i Turisme tots els actors implicats han volgut destacar la importància d'aquesta festivitat pel que fa a la repercussió cultural però també l'econòmica i estratègica.

Han participat a l'acte la Directora General de Comerç de la Generalitat de Catalunya Sra. Muntsa Vilalta, la regidora de Comerç de l'Ajuntament de Barcelona Sra. Montserrat Ballarín i l'inspector de la Guàrdia Urbana Sr. David Martínez.

Els principals gremis implicats en la festa de Sant Jordi s'han mostrat optimistes encara que la celebració d'enguany sigui diumenge. .t;strong>El Gremi de Floristes.t;/strong> manté una previsió de vendes d'uns 6 milions de roses, d'aquestes, una tercera part, uns 2 milions de roses, seran venudes a les floristeries o a les parades a la via pública per floristes professionals a tota Catalunya. El 90% de les roses més venudes seran vermelles, se'n comercialitzen fins a 30 varietats diferents d'aquest color, i un 10% d'altres (blanques, grogues, roses o altres combinacions imaginatives).La varietat més venuda serà la Freedom(suposarà el 67% de les vendes), procedent de l'Equador i Colòmbia, que es caracteritza per tenir un color vermell molt vistós, resistent al transport i durabilitat, i la Red Naomi (20%), que es produeix a Holanda i Colombia, amb una poncella i uns pètals molt grans i de color vermell intens.

El Gremi reivindica un altre any, la necessitat de plantejar una eficaç ordenació per a la ubicació de parades a la via pública a les grans ciutats, i denuncia la facilitat d'algunes empreses que obtenen permisos i ofereixen una rosa de baixa qualitat, perjudicant la imatge del florista. Per la seva banda el .t;strong>Gremi de Flequers.t;/strong> presenta com cada any el pa de Sant Jordi, un pa inspirat en els colors de la senyera que es ven als establiments agremiats i que esta fet de forma artesanal amb una pasta de formatge emmental, sobrassada i nous. Aquesta especialitat que té a prop de 30 anys s'ha consolidat com un element imprescindible a consumir durant la diada. Es pot trobar dins les botigues i també al carrer, gràcies a l'autorització de l'Ajuntament de Barcelona per posar-ho a la venda a l'espai habilitat davant dels establiments. Aquesta iniciativa contribueix a donar visibilitat al producte i ambient festiu al carrer.

El .t;strong>Gremi de Llibreters.t;/strong> encara la jornada amb optimisme esperant que segueixi la tendència positiva de participació i vendes dels dos últims anys. Ha llançat una app per conèixer totes les llibreries agremiades i que permetrà participar en un concurs de selfies. També presenta Libelista, una plataforma que permet la compra de llibres digitals i en paper.Enguany el Gremi de Llibreters juntament amb l'Institut de Cultura de Barcelona, s'encarregarà de mostrar alsrepresentants de les 20 Ciutats de la Literatura de la UNESCO la realitat llibretera de Catalunya i l'organització del Dia del Llibre. També rebrà una delegació de la Xina interessada en conèixer la Festa del Llibre i la Rosa.

Presència institucional

La Directora General de Comerç .t;strong>Sra. Muntsa Vilalt.t;/strong>a ha destacat que un gairebé un 13% dels Comerços de Catalunya (el 12, 74 %), entre floristeries, llibreters i fleques, estan vinculats i es mobilitzaran per la Diada de Sant Jordi, per a la promoció i venta de la rosa, el llibre i el pa. Ha volgut ressaltar el pes econòmic que té el sector del comerç a Catalunya i la funció social que exerceix.

D'altra banda la directora ha valorat la feina que estan realitzant el gremis i ha assenyalat que la Diada és cultura i és també la demostració per excel·lència del model de comerç de proximitat que té Catalunya. Muntsa Vilalta ha animat a tothom a sortir al carrer, a viure el comerç i la Diada

La Regidora de Comerç i Mercats de l'Ajuntament de Barcelona, .t;strong>Sra. Montserrat Ballarín .t;/strong>ha concretat que Barcelona comptarà amb 3.888 parades de roses i 918 més de llibres i s'ha compromès a estudiar els instruments necessaris per a una millor distribució de l'espai públic. "Hem fet alguns avanços en el tema com la no acceptació de sol·licituds de llicències en massa, però cal continuar treballant per trobar un equilibriremarcant que els floristes han patit especialment els últims anys per la crisi econòmica. Ara per anar a comprar roses, és bo anar a floristes o parades legals autoritzades.

Per la seva part, l'inspector de la Guàrdia Urbana, Sr. David Martínez, ha subratllat la seva predisposició a supervisar i controlar la presència de parades il·legals i ha explicat que el cos inspeccionarà cadascuna de les parades a primera hora del matí, explicant les mesures per eixamplar la sensació d'espai als carrers centrals per fer més còmode el passeig i la mobilitat.

 

 © CONSELL DE GREMIS   |   Política de Privacitat