CONSELL DE GREMIS

16
ABR
El Consell de Gremis recolza els Gremis de Llibreters, Floristes i Flequers a la Diada de Sant Jordi 2019
Barcelona, 16 d'abril 2019 -En una roda de premsa organitzada pel Consell de Gremis de Comerç, Serveis i Turisme tots els actors implicats han volgut destacar la importància d'aquesta festivitat pel que fa a la repercussió cultural però també l'econòmica i estratègica.Han participat a l'acte la Directora General de Comerç de la Generalitat de Catalunya Sra. Muntsa Vilalta, el regidor de Comerç de l'Ajuntament de Barcelona Sr. Agustí Colom i l'intendent de la Guàrdia Urbana Sr. Benito Granados.

El Gremi de Floristes de Catalunya espera unes vendes del voltant de 7 milions de roses vermelles, a les que se suma la previsió de la venda de 600.000 de grogues.
El Gremi reivindica un altre any, la necessitat de plantejar una eficaç ordenació per a la ubicació de parades a la via pública a les grans ciutats, i denuncia la facilitat d'algunes empreses que obtenen permisos i ofereixen una rosa de baixa qualitat, perjudicant la imatge del florista.
El Gremi vol llençar aquest any un missatge per recuperar l'essència de la rosa de Sant Jordi, aclaparada per la intensitat i l'impacte comercial d'aquest dia. Sota el lema FES VIURE SANT JORDI volem recuperar el valor emocional que té l'obsequi de la rosa i el que simbolitza: l'amor, l'amistat i el respecte

El Gremi de Llibreters de Catalunya espera un Dia del Llibre tan participatiu com els dels últims anys i que "contribueixi a consolidar la recuperació del sector"
Preveuen que "alguns establiments obriran el Dilluns Sant, opció que permet la llei de comerç, i també en d'altres jornades hàbils, i que serà molt bo per a zones de vacances, de muntanya i de platja, en les quals la gent que s'hi hagi desplaçat aprofitarà per a comprar a les llibreries d'aquests pobles i ciutats". A la capital catalana, hi haurà més de 200 parades de llibreries agremiades, que s'afegeixen a l'àmplia representació de la resta de la demarcació i a les de Girona, Tarragona, Lleida i Terres de l'Ebre. La festa del Dia del Llibre i de Sant Jordi és també cada vegada més internacional i serveix de presentació i projecció de Catalunya al món.

Per la seva banda el Gremi de Flequers presenta com cada any el pa de Sant Jordi, un pa inspirat en els colors de la senyera que es ven als establiments agremiats i que esta fet de forma artesanal amb una pasta de formatge emmental, sobrassada i nous. Aquesta especialitat que va nèixer fa més de 30 anys s'ha consolidat com un element imprescindible a consumir durant la diada i per commemorar-ho s'ha dut a terme un concurs que premia al millor Pa de Sant Jordi.

Muntsa Vilalta, directora general de Comerç de la Generalitat, ha volgut resaltar el paper dels gremis en aquesta diada: "Cada any el 23 d'abril els ciutadans i els visitants podem gaudir d'aquest dia tan fantàstic gràcies al treball dels comerciants". Vilalta ha recordat que els tres sectors implicats en la festa, el del pa, el de les flors i el del llibre sumen12.000 comerços, un 12% del total, amb 35.000 treballadors (un 10% de la ocupació total dels comerços del país)
Per Agustí Colom, regidor de Turisme, Comerç i Mercats de l'Ajuntament de Barcelona "Sant Jordi és una festa d'amor, afecte i ho expressem amb roses i llibres" i "la cultura ens uneix a tots i s'ha de preservar".
Benito Granados, intendent de la Guàrdia Urbana, ha resaltat que hi haurà un important reforç de la seguretat a la zona centre. Per garantir la circulació, ha demanat que la gent intenti usar el transport públic per circular aquest dia pel centre de la ciutat. Ha anunciat que multiplicaran la presència policial, uniformada i de paisà, per evitar els furts, amb col·laboració amb els Mossos.

 

 © CONSELL DE GREMIS   |   Política de Privacitat