CONSELL DE GREMIS

30
JUN
El Consell de Gremis amb la Comissió Afectats pel Top Manta
Barcelona 30 de Juny de 2016 - La plataforma d'Afectats pel Top Manta no està disposada a perdre ni un minut més a què se solucioni el problema

La Plataforma d'Afectats pel Top Manta ha presentat aquest matí en roda de premsa la situació actual de la problemàtica a la ciutat de Barcelona i ha exigit a l'Ajuntament i administracions implicades una actuació immediata que permeti donar sortida al problema. Els integrants de la Plataforma,de la qual forma part activa el Consell de Gremis,no estan disposats a seguir esperant, ni deixar passar un any més, davant l'amenaça de la normalització de la venda ambulant il·legal als espais públics de la ciutat.

Més d'un centenar d'entitats de la ciutat han decidit actuar de forma conjunta i fer públic el seu malestar i posicionament en un manifest per denunciar la passivitat del govern municipal de l'Ajuntament de Barcelona enfront de la venda ambulant il·legal a l'espai públic i l'enquistament i creixement d'aquesta pràctica a l'empar de posicionaments gens resolutius per part del govern de la ciutat. El CONSELL DE GREMIS signa i recolza aquest manifest demanant a les autoritats competents que actuïn de forma immediata contra la venda il·legal que es produeix de forma massiva i reiterada a Barcelona i que duguin a terme les accions adequades per protegir el comerç i els serveis regulats legalment.

MANIFEST .t;strong>AFECTATS PEL TOP MANTA.t;/strong>

L'espai públic és un dels valors més preuats de la nostra societat i el seu ús és, alhora, un dels màxims exponents de la societat democràtica. Poder gaudir del mateix d'una forma lliure i civilitzada és un dret bàsic de la nostra societat, i són les administracions, especialment les locals, les que tenen el deure de vetllar perquè l'espai públic sigui un espai de convivència i pau, on no hi hagi conflicte i on tots respectem les normes que garanteixen l'ordre necessari establert.

Tant és així, que els primers en respectar aquest pacte social som els ciutadans, però quan això no es compleix, entra en joc el paper de l'Administració la qual ha d?actuar amb tota la contundència de la llei per tal de garantir els drets i obligacions que ens permeten assolir la convivència social.

Els sotasignats d'aquest document veiem amb preocupació com l'activitat de la venda ambulant il·legal a l'espai públic de Barcelona augmenta dia rere dia davant la passivitat del govern municipal. Si bé aquest fenomen no és nou i ha estat present a la ciutat des de fa anys, la manca de voluntat explícita i el bonisme ingenu del Consistori per solucionar el problema, ha provocat un efecte crida que ha generat concentracions de quasi 800 venedors il·legals, ocupant, irrompent i dificultant el pas dels vianants en l'espai públic; creant així una imatge d'inseguretat i degradació de la nostra ciutat, amb especial afectació a la zona del Port i les platges de Barcelona.

En aquest sentit, requerim l'actuació immediata de l'autoritat per preservar la correcta ordenació de l'espai públic, ja que els diferents col·lectius de comerciants, veïns i en definitiva, ciutadans de Barcelona ens veiem absolutament desemparats davant d'aquesta situació a la qual no se li posa ninguna solució.

Les entitats aquí representades entenem que l'aspecte social d'aquest problema ha de ser atès per l'administració, la qual en té la responsabilitat, com d'igual manera la té a l'hora de preservar els drets dels comerciants que legítimament ostenten el dret de confiar en la correcta aplicació de la llei. Per aquest motiu, els sotasignats d'aquest manifest reclamem a l'Ajuntament de Barcelona, en tant que màxim responsable de l'espai públic de la ciutat, però també a la resta d'administracions competents que actuïn de forma immediata contra la venda il·legal que es produeix de forma massiva i reiterada a Barcelona.

 

 © CONSELL DE GREMIS   |   Política de Privacitat