CONSELL DE GREMIS

13
JUN
Els Gremis signen un conveni clau per col·laborar amb Barcelona Activa que permetrà potenciar l'ocupabilitat en el sector oficis.
El Consell de Gremis i Barcelona Activa han centrat el conveni en establir un punt de connexió per a tots els sectors gremials, facilitant informació i accés als Gremis i als seus agremiats i agremiades als programes de formació, contractació, ocupació, així com altres existents.

El Consell de Gremis de Comerç, Serveis i Turisme ha signat amb el Director i responsables institucionals i de programes de Barcelona Activa, l'agència de promoció econòmica de l'Ajuntament de Barcelona, un conveni que consideren clau per promoure accions de millora de l'ocupabilitat dels i les professionals dels sectors i oficis afectats amb especial focus en les actuacions de prospecció i intermediació laboral, orientació professional i formació professional.

En aquest marc Barcelona Activa posarà a disposició de les entitats gremials un nexe per facilitar accés a serveis i programes com el Servei de Formació Professionalitzadora per tal de desenvolupar la trasllació de les competències i tasques del perfils en accions formatives tipus Certificat de Professionalitat, Reskillig o UpSkilling; facilitar el treball amb l'organisme competent per desenvolupar noves certificacions professionals completes, parcials o microformacions; facilitar el coneixement de formadors/es que acompleixin els requisits sol·licitats per desenvolupar les tasques de formació i finalment portar a terme, quan es disposi dels mitjans adequats, accions formatives tecnicoprofessionals adients a les necessitats no cobertes per les empreses agremiades.

També es posarà a disposició el Servei d'Ocupabilitat Inclusiva per facilitar l'accés de persones amb situacions de vulnerabilitat a empreses amb necessitats d'incorporar.

Els dos organismes, Barcelona Activa i el Consell de Gremis, ja col·laboren i han participat conjuntament en activitats, entre elles, networkings sectorials, com les jornades del Gremi de Flequers de Barcelona i el Gremi de Floristes de Catalunya, celebrada abans de la pandèmia; amb l'Escola Gremial d'Instal·ladors de Barcelona, amb programes de reskilling formatius; i amb presència als Salons de l'Ocupació i BizBarcelona.

Amb aquest acord el Consell de Gremis podrà oferir a les seves entitats agremiades, de forma directa a través de Barcelona Activa, tota la informació sobre línies de subvenció per a la contractació o altres accions de suport que poden ser d'interès i per a l'ús de milers de professionals i empreses agremiades.

A l'acte de signatura, el director general de Barcelona Activa, Fèlix Ortega, ha manifestat que "la transformació de la nova economia passa per la formació, l'actualització i la millor preparació de la ciutadania, per la qual cosa posem en valor els oficis tradicionals, indispensables en el món actual i futur".

El president del Consell de Gremis, Joan Guillén, ha recalcat "la importància de difondre totes les eines possibles per a professionalització dels diferents sectors i de la difusió dels tots els ajuts que es posen a l'abast de les empreses".

 

 © CONSELL DE GREMIS   |   Política de Privacitat