CONSELL DE GREMIS

08
SET
El Consell de Gremis participa al dinar col.loqui amb el conseller d'Economia i Hisenda, Jaume Giró
Ahir es va celebrar un dinar del sector del comerç minorista en el qual va participar el president del Consell de Gremis, Joan Guillén, juntament amb membres del comitè executiu i representants de les entitats Retailcat, Comertia, Barcelona Comerç i Cecot Comerç que agrupen més de 50.000 punts de venda que ocupen a més de 250.000 treballadors. En conjunt representen el 50% del sector comerç a Catalunya, que té un pes de 16% del PIB català.

El conseller Giró, en la seva intervenció, va animar a apostar per la innovació i la transformació per afrontar els canvis que viurà els propers 20 anys, especialment pel que fa al pes creixent del comerç electrònic i que, davant el creixement de les compres per internet, la solució no és la protecció sinó la innovació i la transformació. Després de les conseqüències de la pandèmia en els hàbits de compra, creu que en els propers 20 anys, el comerç minorista s'enfrontarà a la disrupció més forta que mai hagi hagut de superar.

Defensa que, davant aquest escenari, la botiga no s'ha de protegir de la compra online, sinó que ha de saber com conviure-hi. En aquest sentit, el conseller també assenyala que les botigues hauran d'innovar per competir amb altres venedors, siguin físics o online, i hauran de deixar de ser un canal exclusivament de distribució, i hauran de ser també un centre de producció d'experiències, de relacions i de vincles.

Els assistents han destacat la seva preocupació respecte de la legislació vinculada amb les compres a internet, amb els buits legals que existeixen i que permeten a algunes grans plataformes que venen en línia, aprofitar aquest buit i fer competència deslleial al comerç tradicional així com amb les dificultats amb què es troben les empreses de comerç, serveis i restauració a l'hora de contractar personal.

 

 © CONSELL DE GREMIS   |   Política de Privacitat