CONSELL DE GREMIS

04
JUN
Els Gremis signen un conveni per iniciar l'acreditació de competències dels professionals a Catalunya

Avui el President de l'Agència FPCAT de la Generalitat de Catalunya, Fabian Mohedano, i el President del Consell de Gremis de Comerç, Turisme i Serveis de Catalunya, Joan Guillén, han signat un conveni per activar aquest canal d'acreditacions, un dels seus objectius principals és la professionalització dels oficis.

L'Agència FPCAT i el Consell de Gremis han destacat que "els Gremis són peça clau per a poder acreditar els professionals a Catalunya, i el Consell de Gremis, que agrupa els Gremis, esdevé ara un actor cabdal per facilitar la difusió i promoció, i sobretot l'acompanyament de les entitats per a poder activar el servei d'acreditació de competències".

A Catalunya, hi ha un gran nombre de persones professionals amb coneixements adquirits al llarg de la seva vida a través de l'experiència professional i de la formació no formal, sense disposar d'una acreditació oficial, ja sigui mitjançant un certificat de professionalitat o un títol de formació professional. Ara podran acreditar aquests coneixements i expertesa, i els Gremis seran canal per fer-ho.

El President dels Gremis, Joan Guillén, ha destacat que: "portem anys intentant activar aquesta línia i finalment es pot activar, aquesta és normativa europea i crec que el futur de les professions a Catalunya, com a Europa, passen per acreditar les competències professionals. Serà una manera eficient de detectar i posar en valor talent, i els Gremis agrupen aquest talent i professionals dels oficis, per això activar l'acreditació de competències era fonamental i estratègic"

L'acord signat permetrà activar des del Consell de Gremis canals amb cada Gremi i Ofici, generar els itineraris, i el procés d'acreditació per a cada cas.

Barcelona, 4 de juny 2024

 

 © CONSELL DE GREMIS   |   Política de Privacitat